In de stuurhut bij….Anouck

Vandaag zijn we weer in de stuurhut bij een echte binnenvaart vrouw…..

Lees snel verder.

Wie ben je en wat is je functie in de binnenvaart?
Hoi! Ik ben Anouck en ik ben Stuurvrouw. Ik zit in mijn laatste jaar van de opleiding BBL Schipper Rijn- en Binnenvaart, dus nog even en ik ben schipper!
Op welk schip vaar je ? 
Ik vaar op de Amalia. Dat is een motorvrachtschip van 110 bij 11.45 meter. Op dit moment varen wij hoofdzakelijk containers, maar het gebeurd ook wel eens dat we constructie varen of iets dergelijks.
Hoe lang vaar je al ?
Ik zelf vaar 3 jaar. Maar daarvoor was ik al jaren bekend met de binnenvaart vanwege mijn vriend. Dat is een echte schipper in hart en nieren.
Ik heb eigenlijk nooit willen varen. Maar toen ik het op mijn toenmalige werk steeds minder naar mijn zin kreeg, en ik eigenlijk niet zo goed wist wat ik wel wilde heb ik de gok gewaagd. En daar heb ik gelukkig nog geen moment spijt van gehad!
Waar kunnen ze jou echt kwaad mee krijgen?
Waar ik wel eens moeite mee heb is dat er in de binnenvaart bijna niet te plannen valt want het veranderd namelijk altijd! Soms veranderd de planning wel 6x per dag.
Wij zijn altijd aan boord omdat we aan boord wonen. Maar zelf kom ik natuurlijk van de wal, en ik hecht er daarom ook veel waarde aan om met regelmaat op bezoek te gaan bij mijn vrienden en familie. Vaak gebeurd het dan dat ik heb afgesproken en dat het dan niet door kan gaan omdat de planning aan boord weer eens veranderd. Daar kan ik erg veel moeite mee hebben.
Wat is jou leukste gebeurtenis in de binnenvaart?
Ik heb niet één specifieke leuke gebeurtenis. Maar wat ik erg leuk vind aan de binnenvaart is dat je veel ziet. Wij hebben geen vaste vaarroute en komen dus in veel verschillende landen. Daardoor hebben we al veel mooie plekjes ontdekt.
Ook vind ik de zomers heerlijk. Zo hebben we afgelopen zomer wat vrije dagen stil gelegen. Bootje overboord om te watersporten, touw in de autokraan om zo het water in te slingeren, vrienden er bij, barbecue aan en genieten maar!
Wat wil je de mensheid mee geven? 
Doe wat je leuk vind! Ga niet ergens werken om het geld wat je verdiend. Je kan beter wat minder verdienen en het onwijs naar je zin hebben, als dat je een hoop binnen haalt en elke dag met tegenzin naar je werk gaat.
Waar denk je te staan over 5 jaar ? 
Geen idee! Ik ben niet iemand die z’n leven helemaal uitstippelt, verre van zelfs. Ik doe gewoon wat ik leuk vind. Dus het zou zomaar eens kunnen dat ik over 5 jaar weer iets heel anders aan het doen ben!
Bij wie moet ik de volgende keer in de stuurhut komen? 
Goeie vraag! Ik zou zo gauw geen naam kunnen noemen, maar misschien is het leuk om eens op een heel anders schip te kijken? Iemand die op een tanker vaart of op een spits. Hun leven is weer heel anders!
Anouck heel erg bedankt voor het beantwoorden van deze vragen, heb je zelf nog een vraag of een reactie op dit artikel, laat het ons dan weten hier beneden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *