Categorie: Blog

Hoe is het nu met ?

Hey.

Wat leuk dat je ook nieuwsgierig ben hoe het nu met mij gaat ( Angela). Ik kreeg veel vragen op mijn insta of onder mijn youtube hoe het nu met mij gaat.

Zoals vele van jullie weten ben ik in verwachting van ons eerste kindje. Februari 2019 deden we samen een test en die was dik positief. Daarna is er een hele boel gebeurd en ben ik ook gestopt met vloggen. Dit had allemaal een reden.

De eerste paar weken ben ik ontzettend ziek geweest en was ik echt heel moe. Ik kon wel heel de dag slapen tussen het kotsen door. Eerst dacht ik dat hoort er allemaal bij het spugen en moe zijn maar het werd steeds erger en op zijn ergste punt kon ik gewoon niks meer binnen houden. En ben toen ook van boord gestapt om ‘even’ bij mijn ouders uit te zieke en naar het ziekenhuis te kunnen. Eenmaal in het ziekenhuis kreeg ik allerlei soorten medicatie tegen de misselijkheid maar zelf dat kwam eruit. De artsen hielden me goed in de gaten dat ik niet uitgehongerd of uitgedroogd was dus moest vaak even bloedprikken of urine inleveren. Het was gewoon dom weg wachten tot week 12/14 want dan word het gemiddeld wel minder. Vertelde de artsen dus dat deden we dan maar

Ik was de weken echt aan het aftellen en hoopte dat ze allemaal gelijk hadden dat het minder werd, week 12 brak aan ik moest naar het ziekenhuis voor onze eerste echte echo. Ondertussen was ik wel -15 kilo afgevallen door het vele spugen. Dus moest ook even weer urine inleveren en alles was goed. Naar mate de weken voorbij gingen voelde ik mezelf ook al stukken beter. Ik kon op een gegeven moment mijn onbijt en lunch ook al binnen houden.

Week 15 brak aan ik voelde me al 100 x fitter als voorheen we kregen weer een echo en even een paar kleine onderzoekjes. Helaas bleek toen mijn bloeddruk te hoog te zijn en het hartje van de baby ging iets te snel, ik werd dus weer vaak verwacht in het ziekenhuis voor controle. Het enigste advies was de artsen me konden geven was RUSTEN RUSTEN RUSTEN EN HEEEL VEEL ONTSPANNEN.

15 weken zwanger.

En dat deed ik dan maar ook, ik probeerde me zo rustig mogelijk te houden. En we besloten dat ik dan nog even aan de wal bleef voor de controles in het ziekenhuis. Het heen en weer race zou misschien ook stress geven.

ik ben nu inmiddels 18 weken zwanger. En het gaat ontzettend goed met me. Moet zo af en toe nog even voor een extra controle naar het ziekenhuis. Maar lichamelijk voel ik me weer helemaal goed. Mijn buik word steeds dikker dus het besef dat daar een klein kindje in groeit van Klaas en mij komt ook steeds meer.

18 weken zwanger.

Omdat ik mezelf nu steeds beter begin te voelen hebben we ook besloten dat ik na de 20 weken echo weer een reisje mee ga varen. En dit alles gaan we natuurlijk ook voor jullie vloggen.

Liefs Angela.

Reis 6 in foto’s

Donderdag 7 februari 2019

We gaan laden in Walsum.

We gaan laden in Walsum hier laden we 1348 ton stalen rollen. Als we vol zijn varen we naar Duisburg waar we in de haven gaan liggen, we moeten namelijk vrijdag naar een paar afspraken aan de wal.

We besluiten dat we donderdag avond naar huis rijden zodat we vrijdag ochtend niet in de file staan en we hopelijk weer snel terug aan boord zijn.

Vrijdag 8 februari 2019

Ik wacht samen met Vinn ( ons hondje) op de auto steiger in Duisburg.

Zaterdag 10 februari 2019

foto : Keulen.

We zijn vrijdag avond nog naar Reisholz gevaren. Zaterdag ochtend zijn we om 06.00 vertrokken en wilde we een heel groot stuk varen. We zijn toen om 22.00 voor anker gegaan in Badsalzig.

Zondag 10 februari 2019

Zondag zijn we ook weer vroeg vertrokken, We gingen toen door het gebergte richting Mannheim, waar we de Neckar zouden indraaien.

We deden zondag een flink stuk en kwamen om 21.00uur bij de eerste sluis op de Neckar aan ( Feudenheim)

Maandag 11 februari 2019

Maandag deden we een mooi stuk op de Neckar en kwamen dan ook super mooie boog bruggentjes tegen, we hebben in de reis 23 sluizen maandag deden we daar 11 van in totaal.

Dit zijn de sluizen die we maandag deden.

 • Feudenheim
 • Schwabenheim
 • Heidelberg
 • Neckargemund
 • Neckarsteinach
 • Hirschorn
 • Rockenau
 • Guttenbach
 • Neckarzimmern
 • Gundelsheim
 • Kochendorf

Dinsdag 12 februari 2019

Dinsdag ochtend begonnen we weer vroeg (06:00) en zouden het laatste stuk doen vandaag naar Stuttgart. Het is zeker geen straf om hier te varen met zulke mooie luchten.

We deden dinsdag ook nog een paar sluizen dit zijn de sluizen die we dinsdag deden.

 • Heilbronn
 • Horkheim
 • Lauffen
 • Besigheim
 • Hessigheim
 • Pleidelsheim
 • Marbach
 • Poppenweiler
 • Aldingen
 • Hofen
 • Cannstatt
 • Unterturkheim

En natuurlijk lag Vinn mee te kijken of we dat wel allemaal goed deden. Dinsdag avond kwamen we om 21:00 aan op onze losplaats waar we woensdag zouden gaan lossen.

Woensdag 13 Februari 2019Woensdag zijn we om 07:30 begonnen met lossen, gelukkig ging het hier snel omdat ze met 2 kranen werkte. We waren om 09.45 alweer leeg. En konden dan ook vertrekken om weer naar onze laadplaats te varen.

Laat je me weten wat je van dit korte reis verslag vond ?

Liefs Angela.

5 leuke gezegdes in de binnenvaart.

Vandaag heb ik 5 leuke gezegdes die vaak voor komen in de binnenvaart, maar als je dit aan de wal zou zeggen zouden ze er werkelijk niks van snappen. Laten we beginnen bij nummer 1.

 1. Buurman, even dubbel ?

Oké laat ik eerst beginnen dat we elkaar veel Buurman of buurvrouw noemen in de binnenvaart. Als iemand je inhaalt of hij roep buurman ik kom even aan bb voor bij of hij roep je bij je naam van het schip. Als je bij iemand opzij gaat is het meestal buurman hoe laat ga jij morgen weg?

Maar waar staat Buurman even dubbel voor ? Aan boord hebben we allemaal meerdere marifoon je moet er officieel 2 hebben maar sommige hebben er ook 3 een marifoon is een mogelijkheid dat je met andere schepen kan communiceren op de marifoon zitten ook kanalen of zenders hoe je het wilt noemen, even dubbel is nummer 77 op de marifoon zo kunnen ze dan ‘privé’ kletsen met elkaar.

Dit is een Marifoon. Bron : google.nl

2. Ga jij de dennenboom maar schuren en verven.

Ik denk als je dit aan de wal zou zeggen dat ze je echt met stomheid staan aan te kijken maar in de binnenvaart heeft een dennenboom een hele andere betekenis het is namelijk geen kerstboom maar het zijn de zijkanten van het ruim die je aan de buiten kant ziet.

Denneboom verven. Bron google.nl

3. Hang even een wrijfhoutje op.

In het begin dacht ik echt wat zeg Klaas nou tegen zijn matroos, maar toen hij het uitlegde begreep ik het wel. Een wrijfhoutje is een lang smal houtje wat je aan de zijkant van je schip ophangt op waterlijn hoogte. Dit doe je om te voorkomen dat er een beschading in je zijkant kom, dus als je tegen een muur aan ligt hangen er altijd houtjes tussen, maar ook als 2 schepen naast elkaar liggen.

4. Buurman, ik heb een blauwe tafel of blauw bord

Een blauw bord of tafel is het zelfde maar veel Duitsers zeggen blauwe tafel, Je blauw bord hangt aan de rechter kant aan de stuurhut en deze kan je om klappen met een knipper licht als je dat doet weten de schepen die je tegen kom dat je aan de verkeerde kant vaart en je ze via stuurboord moeten passeren dan zeggen ze ook wel stuurboord stuurboord en normaal gesproken is het bakboord bakboord.

Blauw bord omgeklapt dus passeer je hem via stuurboord.

5. Jollies

Dit is misschien geen gezegde maar wel iets typische voor in de binnenvaart. Heel veel mensen in de binnenvaart hebben Jollies dit zijn hard plastic schoenen die je heel gemakkelijk uit krijgt zonder veters, in de binnenvaart doe je altijd je schoenen uit als je in de woning of stuurhut kom en daarom dragen heel veel mensen jollies.

In de stuurhut bij…..

Wie ben je en wat is je functie in de binnenvaart?


Mijn naam is Klaas Wijbenga, en ik werk als schipper / Kapitein in de binnenvaart.

Op welk schip vaar je ?

Ik heb samen met mijn vrouw een eigen schip / onderneming.
ons schip heet de Angela-w en is 85m bij 9.09.

Hoe lang vaar je al ?

Ik vaar sinds 2004, Heb in Harlingen de opleiding tot stuurman/schipper gedaan. En sinds 2015 vaar ik voor mezelf.

Wat vind je het leukste aan varen?

Dat je elke dag in een andere omgeving ben, maar ook dat je altijd wel wat anders doet aan boord.
Elke reis die we doen is weer anders.

 

Waar kunnen ze jou echt kwaad mee krijgen?

Dat mensen hun afspraken niet nakomen, of iets beloven en het niet doen.

 

Wat is tot nu toe je leukste gebeurtenis in de binnenvaart ?

Ik heb er zoveel, heb met mijn vrienden gevaren en hoop leuke dingen meegemaakt te lang om hier nu neer te zetten. Maar ook dat ik nu samen met mijn vrouw vaar.

Wat wil je de mensheid mee geven?

Wees verstandig in je keuzes.
En laten we normaal met elkaar omgaan.

 

Waar denk je over 5 jaar te staan ? 

Hoop dat ik over 5 jaar nog een stap groter kan gaan kwa schip (110 meter)
samen met Angela mijn vrouw.

 

 

Laat me weten wat je van dit artikel vond ?